Przyznacie, że czasem się nie chce gotować od zera. Ja wówczas przelatuję wzrokiem szafkę z półproduktami lub tak zwaną żywnością przetworzoną. Najpierw wybieram bazę, a że lubię ryby z puszki, to tym razem chcę pokazać, jak zrobić szybki obiad/kolację.
Składniki:
100 gram makaronu świderki
Mały słoiczek potrawy dla niemowląt (ok. 9 g węglowodanów)
3 ząbki czosnku
Kawałek świeżego imbiru
1-2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka sosu sojowego
½ puszki – Tuńczyk w oleju słonecznikowym
1/3 paczki mix sałat
Gotujemy makaron wg i instrukcji na opakowaniu. Czosnek i imbir obieramy i kroimy na małą kostkę. W rondelku nagrzewamy oliwę i smażymy krótko czosnek i imbir. Dodajemy ostrożnie zupkę dla niemowląt, dolewamy wodę oraz sos sojowy. Podgrzewamy wszystko mieszając. Wychodzi ładny gładki sos.
Makaron po przecedzeniu wrzucamy do miseczki, polewamy sosem. Na wierzch kładziemy kawałki tuńczyka z puszki oraz posypujemy sałatą.
Danie wygląda tak:
Oczywiście teraz wszystko mieszamy, żeby smaki się połączyły.
Ja takie potrawy zwykle popijam mlekiem, ale woda też pasuje.
Glukoza przed posiłkiem: 96 mg/dL
Insulina doposiłkowa: 5 j
Alarm godzinę po posiłku: 65 mg/dL (interwencja szklanka soku)
Alarm 1,5 godziny po posiłku: 54 mg/dL
Czyli do takiego posiłku – mimo, że to miseczka makaronu – powinnam dać 4 jednostki insuliny.
Very nice info and right to the point. I don’t know if this is in fact the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to employ some professional writers?
Thanks 🙂 Lista escape roomów
It is perfect time to make some plans for the future and it
is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest
you some interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring
to this article. I wish to read more things about it!
Very interesting topic, thank you for posting. Euro travel guide